Elk trainingsregime in de juniorsport moet oefenwedstrijden opnemen als “onderdeel van elke sessie”. Elke trainingssessie moet er ten minste één hebben om de spelers te helpen het spel te begrijpen en hun spelvaardigheden in een spelsituatie te ontwikkelen.

Hieronder bespreek ik drie verschillende oefenscenario’s die ik heb gebruikt met spelers van 6 jaar tot en met middelbare scholieren. Ik gebruikte Football Hockey voor het eerst bij de voorbereiding van het 1980 Queensland State Secondary Schoolboys-team voor de National Schoolboys Championships in Darwin in een poging om de spelers verder te laten buigen voor het voetbal. Het spel dat alle spelers van verschillende leeftijden het leukst vonden was het Hitting the Postgame. Hieronder volgt een uitleg van drie van de spellen die ik heb gebruikt.

Jongens uit het noorden van Australië spelen op harde terreinen waar het voetbal de neiging heeft om hoger te stuiteren, wat betekent dat de spelers vaak niet over geweldige vaardigheden beschikken wanneer ze het voetbal oppakken dat over de grond rolt. In het voetbalhockey worden de armen en handen van de speler de.

Het spel wordt gespeeld in een kleine rechthoek. Het doel van het spel is om de voetbal over de grond naar je teamgenoot te duwen of te slaan en uiteindelijk door de doelen te komen. De doelen worden aan elk uiteinde van de rechthoek opgesteld door twee heksenhoeden van ongeveer drie meter uit elkaar. Een speler mag stoten of herder zijn maar niet tackelen en het voetbal kan niet worden opgepakt. Na een doelpunt of een situatie buiten het veld vindt een ball-up plaats om het spel opnieuw te starten in het midden of nabij de grenslijn.

Zo biedt Football Hockey spelers de mogelijkheid om naar het voetbal te gaan, te callen, te hoeden en te oefenen en het voetbal op een betere positie te krijgen. Het stelt spelers in staat om te wennen aan nauw contact met verdedigende spelers en het is fysiek veeleisend om de conditie te helpen verbeteren.