Als liefhebber van sport is het beste deel van het bijwonen van de Olympische Spelen het vermogen om amateuratleten te zien deelnemen aan evenementen die ik nooit de kans zou krijgen om thuis in Noord-Amerika te zien. Veel sporten die centraal staan ​​op de Olympische Spelen worden niet getoond op tv in Canada en de VS en het kijken naar de Olympische Spelen is een fantastische manier om mijn kennis van enkele van deze minder bekende sporten uit te breiden.

Ik was verbaasd hoeveel ik ervan hield om naar sommige evenementen te kijken. Hier is een lijst met vijf Olympische sporten waarvan ik nooit had verwacht dat ik er zoveel van zou genieten als ik.

In Canada is hockey een sport die normaal gesproken ongeveer een week in de gymles wordt gespeeld door de vrouwelijke studenten, en het feit dat zowel mannen als vrouwen wereldwijd professioneel spelen, is iets dat we hebben gemist door ijshockeygekke Canadezen. Gespeeld op een grasveld dat een stuk groter is dan een ijshockeybaan. Eigenlijk hebben veld- en ijshockey behalve een gedeelde naam heel weinig met elkaar te maken. Hockey (simpelweg ‘hockey’ genoemd in de meeste landen die het spelen) is snel en de balbeheersing van de atleten is indrukwekkend, vooral tijdens set-plays en penalty’s.

Deze sport is populair in Europa, maar bestaat vrijwel niet in de rest van de wereld. Ik herinner me dat ik het als kind in de gymles speelde, maar dat is ongeveer alles wat ik weet over het spel, dus toen ik naar handbal ging op de Olympische Spelen in Peking, had ik geen idee wat ik kon verwachten. Het doel van de sport is simpel: gooi de bal in het doel. Het spel is hoog scorend en snel en de atleten die deze sport spelen, zijn lang, fit en vooral verbazingwekkend behendig voor hun formaat. Het is een enorm spannende sport waarbij mensen overal door de lucht vliegen en ik was blij deze sport te hebben ontdekt.

Elk kind groeit op met volleyballen op school, maar dat is ongeveer zo ver als interesse in de sport meestal gaat. Er is bijna geen verslag van volleybal in Noord-Amerika en het lijkt te zijn overschaduwd door de meer versie van beachvolleybal.